Zondag 23 januari is er in Brussel een Europese demonstratie tegen het overheidsbeleid.

Na 2 jaar blijken “tijdelijke” maatregelen permanent te worden. Het CST wordt door verschillende experts gezien als nutteloos. In onze ogen moet goed worden nagedacht of de dat CST wel functioneel is. Toch wil de regering het CST dat die strijdig is met de grondwet (maar desondanks onder de pandemiewet wordt uitgerold) uitbreiden naar de werkvloer. De gevolgen hiervan kunnen niet worden overzien, en voorbeelden uit Oostenrijk en Duitsland schetsen een bizar beeld.

De onaantastbaarheid van het lichaam is beschermd in de grondwet, hier valt niet aan te tornen. Het lijkt alsof in België een CST opgedrongen gaat worden in alle aspecten van het maatschappelijk leven. Welke verplichtingen en beperkingen zullen hierop volgen?

Onze kracht is teamwork. Wij maken geen onderscheid en helpen iedereen altijd en overal. Wij weigeren mee te werken aan elke vorm van discriminatie en uitsluiting. Als er ooit een tijd is waarin wij van ons moeten laten horen is dat nu.

Als beroepsgroep kunnen wij iedereen laten zien dat wij ons nooit zullen verlagen tot het uitsluiten van mensen, laat staan collega’s. Al 2 jaar werken wij allemaal samen ondanks corona. Wij leven samen met onze buren onze vrienden, kennissen onze kinderen, zoals dat hoort, zoals dat moet. Maar wij willen toch echt laten zien dat wij vinden dat de democratie er moet zijn voor het volk is. Als wij ons hierover uitspreken doen wij dat uiteraard altijd geweldloos en op zoek naar het gesprek. We geven het goede voorbeeld!

Goed om weten is dat wij niet in brandweerkleding demonstreren. Draag daarentegen een rode t-shirt of trui bij voorkeur met het logo erop, zodat we toch zichtbaar en herkenbaar zijn.

23 januari staat voor de deur. Heb je vragen, contacteer ons per mail.

“Een volk dat voor tirannen zwicht, verliest meer dan huis en haard. Dan dooft het licht.”